Policisti najboljši v spominu na pokojnega sodelavca

Odbojka/Odigran 5. Dinijev memorial.
V organizaciji Sekcija rekreativne odbojke Blok & Batina, ki deluje v okviru ŠD Radenci, je v tamkajšnji športni dvorani, prvi vikend v letošnjem aprilu, potekal zanimiv odbojkarski turnir v spomin na Silvina Matjašeca – Dinija. Bil je njihov prijatelj in je, 10. junija 2014, veliko prehitro, tragično umrl v prometni nesreči, ko je romunski tovornjakar, pri Slovenski Bistrici, zadel v policijski kombi, v katerem so umrli trije policisti PU Murska Sobota. Organizatorji so na memorialni turnir, ki potek tradicionalno vsako leto, pritegnili štiri ekipe, med katerimi je bila tudi ekipa Dinijevih sodelavcev – pomurskih policistov. Ekipe sestavljene predvsem iz neregistriranih igralcev, so kljub rahli „zarjavelosti“ nekaterih znanih bivših odbojkarjev pokazale zanimivo igro.

Ker rezultati resda niso bili v prvem planu, temveč predvsem druženje prijateljev in znancev nesrečnega Silvana, ki je poleg v službi bil aktiven na številnih področjih, tako v športu in rekreaciji, kot še marsikje drugje, so na koncu bili vsi zadovoljni. Kljub vsemu pa so morali razglasiti najboljše v tekmovalnem delu memoriala. Med štirimi ekipami, kiso igrale po sistemu vsak z vsakim, na dva dobljena niza do 25, je tako letos zmagala ekipa Lastovke Gorica & Policija, ki je turnir dobila brez poraza, pred odbojkarji Murske Sobote ter domačo ekipo Blok in Batina iz Radencev, ki si je priigrala tretje mesto. Dinijevi sodelavci iz policijskih vrst okrepljeni z nekaterimi mladimi močmi so tako prvič osvojili omenjeni turnir v odbojki v Radencih in se tako na najlepši možni način poklonili pokojnemu sodelavcu, ki bi letos dopolnil 59 let, a ga je v tragični nesrečni na avtocesti mnogo prezgodaj vzela usoda.

Rezultati: Lastovka Gorica & Policija - Murska Sobota 2:0, Blok & Batina Radenci eli - Blok & Batina Radenci črni 0:2, Lastovka - Blok & Batina Radenci črni 2:0, Murska Sobota - Blok & Batina Radenci veli 2:0, Lastovka - Blok & Batina Radenci beli 2:1, Murska Sobota - Blok & Batina Radenci črni 2:0.

Končni vrsti red: 1. Lastobka Gorica & Policija 8 točk, 2. Murska Sobota 6, 3. Blok & Batna Radenci črni 3, 4. Blok & Batina Radenci beli 1.