PRIDEJO INVALIDI OD LENDAVE DO SLOVENSKIH KONJIC

Tako kot že vrsto zadnjih let bodo člani Medobčinskega društva invalidov (MDI) Gornja Radgona tudi letos pripravili tradicionalno področno tekmovanje invalidov v ...
Tako kot že vrsto zadnjih let bodo člani Medobčinskega društva invalidov (MDI) Gornja Radgona tudi letos pripravili tradicionalno področno tekmovanje invalidov v športnem ribolovu - ekipno. Na tekmovanju, ki bo tudi tokrat potekalo v TRC Zgornje Konjišče v Apaški dolini, in sicer v četrtek, 12.7., pričakujejo organizatorji najmanj 12 štiričlanskih ekip, sestavljenih iz članov društev invalidov: Gornja Radgona, Lenart v Slovenskih goricah, Lendava, Ljutomer, Maribor, Murska Sobota, Ormož, Ptuj, Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice ter tudi s Koroške... Omenjeno tekmovanje je sicer postalo sila privlačno in zanimivo za čedalje širši krog ljudi, tako da organizator pričakuje tudi veliko gledalcev in navijačev. To pa predvsem zaradi dobre organizacije in tudi lepe lokacije v idiličnem okolju v bližini reke Mure, sami ribniki pa so primerni tudi za vse invalide. In če bo še vreme lepo (tekmovanje bo ob vsakem vremenu), kot napovedujejo, bo vse skupaj sila zanimiva in veselo. Samo tekmovanje bo potekalo brez krmljenja, v ribniku pa so krapi, babuške, amurji, rdečerepke in drugi drobiž.
Sicer pa bo samo tekmovanje potekalo med 8. in 12. uro (že med 7. in 7,30 uro bo potekala prijava tekmovalcev ter žrebanje številk), tehtanje rib ob 12,30 pozneje pa še kosilo in na koncu, okoli 13,30 uri še razglasitev rezultatov in podelitev nagrad. Kot pravi Marjeta Lorber, vodja ribiške sekcije radgonskega invalidskega društva in glavna organizatorica, priporoča se trnek brez zalusti in na vse vabe. Prav Lorberjeva pa do 10. julija, tudi zbira prijave za omenjeno zanimivo tekmovanje, in sicer na telefon: 02/568-1755 ali 031/359-129.