RADGONČANOM NAGRADA FESPA DIGITALPRINT AWARDS EUROPE 2007

Ne zgodi se prav pogosto, da kakšno pomursko podjetje prejme visoko mednarodno priznanje na evropskem nivoju. Da pa se zgodi, da dejansko visoko...
Ne zgodi se prav pogosto, da kakšno pomursko podjetje prejme visoko mednarodno priznanje na evropskem nivoju. Da pa se zgodi, da dejansko visoko mednarodno priznanje prejme pomursko grafično podjetje, kjer je na domačem in tujem trgu zelo huda konkurenca, pa je vsekakor pohvale vredno. In prav takšno priznanje je prejelo podjetje ZR Grafika iz Gornje Radgone. Omenjeno ugledno radgonsko podjetje je namreč bilo nagrajeno v kategoriji lepljenja dostavnih vozil. In sicer so bili nagrajeni za kvalitetno in dovršeno grafično obdelavo dostavnega vozilo družbe Radenska d.d., natančneje za dostavno vozilo z motivom izdelka Radenska Still. Nagrado Fespa Digitalprint Awards Europe 2007 pa so Radgončani prejeli v okviru največjega grafičnega sejma – Fespa 2007, ki je letos potekal v Berlinu.
Naprej je bila osnovna dejavnost podjetja ZR Grafika, ki deluje od leta 1990, sitotisk ter grafično oblikovanje. Kasneje pa so na osnovi povpraševanja svoj program razširili na računalniško izrezovanje samolepljivih napisov, lepljenje napisov na avtomobile ter tisk transparentov. Po nekaj letih so dejavnost izpopolnili tudi z digitalnim tiskom velikega formata. Tako so se v podjetju ZR Grafika torej specializirali za grafiko, kamor se šteje sitotisk na različne materiale kot so denimo tekstil, papir, plastika in podobno. Razpolagajo z dvema solventnima veliko formatnima printerjema za izdelavo veliko formatnih izpisov na papir, transparente in samolepljive materiale, tudi posredno na vozila ter za izdelavo tabel. S sprejemom Slovenije v Evropsko unijo se je pri njihovem poslovanju marsikaj spremenilo, saj je poslovanje postalo veliko enostavnejše. Ob dotedanjih strankah so onstran slovensko – avstrijske meje pridobili še dodatne nove stranke. S svojimi digitalnimi printi velikega formata zalagajo številna avstrijska podjetja, vse do Dunaja, kamor tudi dobavljajo različne samolepljive etikete za proizvajalca stavbnega pohištva ter so s sitotiskom redni dobavitelj za Giorgio Armani ter Lancome za avstrijski trg ter za avstrijski del drogerij Douglas.
Ob tem pa ne pozabljajo domačih velikih in malih interesentov oziroma odjemalcev. S katerimi negujejo dobre poslovne odnose in jih hkrati obveščajo o novostih. Za veliko priznanje si v ZR Grafika štejejo zaupanje Slovenske vojske, saj s samolepljivimi napisi opremljajo njihova vozila. Sicer pa pri nas sodelujejo s številnimi oglaševalskimi agencijami in so že pri ne malo skupnih projektih bili nagrajeni. Pri ZR Grafiki skrbijo za vsako posamezno stranko. In kot so nam v podjetju povedali, je prejeto priznanje, nagrada za preteklo delo, hkrati pa obveznost za naprej, da ohranijo kvaliteto.