SKUPAJ SO UJELI KAR 150.510 GRAMOV RIB

Invalidi ribiči so tekmovali v Zgornjem Konjišču. Gostitelji niso bili preveč „gostoljubni“, saj je nepričakovano zmagali; Posamična zmaga je prepričljivo šla v Maribor...
V idiličnem okolju TRC Zgornje Konjišče v Apaški dolini, je Medobčinskega društva invalidov (MDI) Gornja Radgona, tako kot že vrsto zadnjih let, pripravilo tradicionalno področno tekmovanje invalidov v športnem ribolovu - ekipno. Na tekmovanju, ki je bilo predvsem priložnost za druženje prijateljev iz širšega območja severovzhoda države, je nastopilo kar 13 štiričlanskih ekip, sestavljenih iz članov društev invalidov: Gornja Radgona, Radenci, Limbuš - Pekre, Lendava, Ljutomer, Maribor, Slovenska Bistrica, Dravograd, Slovenj Gradec, Ptuj... Na samem tekmovanju, ki je potekalo brez krmljenja, v ribniku pa so predvsem krapi, babuške, amurji, rdečerepke in drugi drobiž, je 52 tekmovalcev in tekmovalk ujelo natanko 150.510 gramov rib, kar je kljub vsemu več kot solidno. Nekoliko presenetljivo pa je na koncu slavila domača ekipa MDI Gornja Radgona I, ki je imela najmanj kazenskih točk, in za katero je nastopila glavna organizatorica, neutrudna Marjeta Lorber. Mimogrede je ravno Lorberjeva poskrbela tudi za celotno organizacijo ter lepe nagrade in pokale, katere je tudi delila. Med posamezniki pa je prepričljivo slavil Mariborčan Viktor Gutsmandl.
Omenjeno tekmovanje je sicer postalo sila privlačno in zanimivo za čedalje širši krog ljudi, tako da je bilo zraven tudi veliko gledalcev in navijačev. To pa predvsem zaradi dobre organizacije in tudi lepe lokacije v idiličnem okolju v bližini reke Mure, sami ribniki pa so primerni tudi za vse invalide. Na koncu, kot je nekdo dejal, zmagali so vsi, saj je kljub vsemu v ospredju bilo druženje, in ne tekmovalni dosežek.
Končni vrstni red, ekipno: 1. MDI Radgona I (Marjeta Lorber, Jani Koren, Darko Merčnik, Vinko Jaušovec) 16 kazenskih točk, 2. ŠD Invalidov in upokojencev Radenci I (Adolf Lamut, Dimitrije Kojič, Adolf Vrbančič, Branko Koras) 19 (17.250); 3. DI Lipe Limbuš-Pekre (Branko Naglič, Vlado Selinšek, Maks Andrašič, Milan Škerjanec) 19 (14.350), 4. MDI Radgona II 26, 5. DI Maribor 26, 6. DI Slovenj Gradec 26, 7. DI Dravograd 26, 8. ŠD Invalidov in upokojencev Radenci II 26, 9. DI Zagojiči Ptuj 29, 10. DI Slovenska Bistrica 30, 11. MDI Ljutomer 34, 12. DI Lendava 37, 13. MDI Radgona III 51.
Med posamezniki je slavil Viktor Gutsmandl (DI Maribor), ki je ujel natanko 20.000 gramov rib. Daleč za njim na 2. mestu je bil Milan Vrbnjak (MDI Ljutomer) 7.750, na tretjem pa Vinko Jaušovec (MDI Gornja Radgona I) 7.100 itd. Posebne nagrade sta dobila tudi članica DI Dravograd Danica Merc ter najstarejši tekmovalec, 74 – letni Jože Vajda (DI Zakojiči Ptuj).