SKUPAJ SO UJELI KAR 232 KILOGRAME RIB

Prišli so upokojenci, invalidi in paraplegiki praktično iz cele države; Zmaga za Bojana Merčnika iz Murske Sobote ...
V spomin na prehitro preminulega svojega predsednika, velikega ribiča in organizatorja različnih tekmovanj, Antona Štorga iz Radencev, so člani Športnega društva (ŠD) invalidov in upokojencev Radenci, pripravili tradicionalni, 3. memorial »Antona Štorge 2007« v športnem ribolovu s plovcem. Na tekmovanju, ki je ponovno potekalo v TRC Zgornje Konjišče v Apaški dolini, je kljub dopustom in mnogim drugim tekmovanjem in prireditvam, nastopilo zavidljivih 87 (lani 79) ribičev invalidov, upokojencev in paraplegikov iz Prekmurja, Prlekije, Slovenskih goric, Štajerske in Koroške ter od drugod, zraven pa je bilo tudi nekaj drugih, ki imajo radi športni ribolov in druženje v naravi. Samo tekmovanje, ko se je na ribnikih trlo tekmovalcev in navijačev, je potekalo štiri dopoldanske ure, ko je sledilo tehtanje rib, katere so spet vrnili v vodo. Sicer pa je zraven po lepem in vročem vremenu bilo zraven tudi več 100 drugih obiskovalcev in gledalcev. Tekmovanje, ki se je začelo z minuto molka za pokojnega Štorgo, je potekalo brez krmljenja, v ribniku pa so krapi (tudi trofejni), babuške, rdečerepke in drugi drobiž. Omeniti tudi kaže, da so težji invalidi in paraplegiki lahko imeli ob sebi pomočnika, vsem ostalem ribičem, če so ujeli kakšno težjo ribo, pa so lahko brez zadržkov za pomoč zaprosi kakšnega izmed sotekmovalcev iz bližine…
In čeprav pogoji niso bili nič ugodno, saj je temperatura dosegala tudi blizu 40 stopinj, pa so ribe kar dobro prejemale. Vsi udeleženci skupaj so namreč ujeli natanko 231.570 (lani: 203.950) gramov rib, a za zmago ni štela samo količina ulovljenih rib, kajti tekmovanje je potekalo sektorsko in so v ospredju bile kazenske točke. Najboljši je na koncu bil Bojan Merčnik iz Murske Sobote, ki je mimogrede tudi ujel približno desetino (dobrih 20 kilogramov) vseh ulovljenih rib, med ženskam pa je bila najuspešnejša Marjeta Lorber, ki je tekmovala za MDI Gornja Radgona, in ki je med drugimi skrbela tudi za organizacijo tekmovanja, mimogrede pa je absolutno bila uvrščena na 13. mesto. Poleg pokalov in praktičnih ribiških nagrad za tri najboljša tekmovalca, pa so organizatorji podelili še številne praktične nagrade za še veliko drugih uvrščenih udeležencev, za nagrade so poskrbeli predstavniki ŠD invalidov in upokojencev Radenci, s predsednikom Janezom Pučkom, vodjo ribiške sekcije Stanetom Mirom, in prizadevno Marjeto Lorber, na čelu. Slednja je še posebej zahvalila ribiški družini Radgona, ET Apače, saj so jim zagotovili brezplačne pokale, ob tem so odstopili ribnike za tekmovanje.
Končni vrstni red: 1. Bojan Merčnik (MDI Murska Sobota); 2. Franc Ružič (DU Bakovci); 3. Milan Brenčič (MDI Gornja Radgona); 4. Srečko Selko, 5. Edi Šprah (oba DU Pesnica pri Mariboru), 6. Miran Jurjevšek (Društvo paraplegikov Maribor); 7. Jože Selinšek (DU Razvanje), 8. Franc Dolinšek (DU Maribor), 9. Franc Borovnjak (Društvo paraplegikov Murska Sobota), 10. Ivan Habruš (DU Kamnica) itd. Ženske: 1. Marjeta Lorber (MDI Gornja Radgona), 2. Štefka Gutsmandl (DI Maribor), 3. Anica Merc (DI Dravograd) itd. Posebno priznanje – lepo ročno uro je prejel tudi najstarejši udeleženec tekmovanja, in sicer 92 – letni Jože Cesnik iz DU Ravne na Koroškem.
Po tekmovanju nam je Marjeta Lorber, ki je zahvalila vsem darovalcem praktičnih nagrad, še povedala, da bodo že konec septembra letos pripravili še drugi memorial Petra Dolamiča, na katerega je povabila vse tokrat prisotne tekmovalce.