ŠNK Radgona – Hotiza 3:2 (0:0)

Nogomet/Končno zmaga Radgončanov.
Šele v 18. krogu tekmovanja v III. SNL, vzhod so nogometaši ŠNK Radgona uspeli zabeležiti prvo zmago, ki kljub vsemu nekoliko daje upanje, da nogometaši s Trat na koncu prvenhstva le ne bodo zadnji na lestvici. Toda v tem času (še devet tekem) bi morali osvojiti vsaj dvakrat toliko točk kot v dosedanjih 18 krogih, kar bo gotovo izjemno težko. O tem bo gotovo razmišljal trener Jože Sečkar in njegovi fantje, ki to pomlad sicer igrajo boljše kot jeseni, a so šele v četrti pomladni tekmi bili uspešni. „Tokrat so fantje igrali dejansko dobro, mislim da najbolje odkar sem trener ŠNK Radgona. Naša zmaga je zaslužena, a ob teki igri, predvsem borbenosti, jim niti ob porazu ne bi mogel ničesar očitati“, nam je po tekmi povedal zadovoljni domači trener Sečkar.

Njegovi varovanci so odlično začeli dvoboj in bi lahko že v prvih desetih minutah dosegli kakšen zadetek, a so se Hotižani hitro pobrali. Tako v prvem polčasu ni bilo zadetkov, v nadaljevanju pa kar pet. Gostje so najprej povedli, osem minut pozneje pa je „rezervist“ Benjamin Vid Krajnc, ki je le tri minute prej vstopil v igro zadel za izenačenje. Izkušeni Bračič je le dve minuti pozneje prinesel gostiteljem vodstvo, ki ga je osem minut pred koncem Divjak povišal. Toda to ni bilo vse, kajti Fanedl je štiri minute pred koncem znižal in je še vse viselo, a so Radgončani le zdržali. Že prihodnji konec tedna se začne tretji del tekmovanja, ko bodo Radgončani, ki so po dveh krogih na zadnjem mestu, gostovali pri vodilnem moštvu. Najverjetneje bo to ekipa Odrancev, ki je v prvih osemnajst krogov pokazali največ. Gostovanje pri vodilnem moštvu pa bo za ŠNK Radgona še bolj težavno, ker v ekipi ne bo bratov dvojčkov, Jana in Tilna Klobasa, ki sta, enako kot tudi Roland Polareczki (Hotiza), bila izključena v sodniškem podaljšku.

ŠNK Radgona – Hotiza 3:2 (0:0)

Stadion v TŠC Trate v Gornji Radgoni, gledalcev 90, glavni sodnik: Armando Šarli (Maribor), pomočnika: Gregor Jeger (Lovrenc na Pohorju) in Danijel Šobot (Maribor), delegat: Drago Habot (Cankova).

Strelci: 0:1 Matjaž Koudila (61.), 1:1 Benjamin Vid Krajnc (69.) 2:1 Borut Bračič (71.), 3:1 (Mitja Divjak (82.), 3:2 Andrej Fanedl (86.).

ŠNK Radgona: Peter Božek, Žiga Šipek, Alen Klobasa, Borut Bračič (od 83. Aljaž Kocet), Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Mitja Adam, Marko Horvat, Blaž Drašak, Jaša Zupančič (od 66. Benjamin Vid Krajnc), Mitja Divjak. Trener: Jože Sečkar.

Hotiza: Danilo Farkaš, Ignac, Cigan, Denis Horvat, Anton Ftičar, Aleš Ritlop (od 71. Vito Šimonka), Patrik Vöröš, Kevin Toth, Andrej Fanedl, Roland Polareczki, Mario Kustec (od 71. Aljoša Kepe), Matjaž Koudila (od 77. Matej Imre). Trener: Daniel Kovač.

Rezultat druge sobotne tekme v tem krogu: Avto Rajh Ljutomer – Veržej 1:2 (0:0).