SREČKOV KRAP JE „TEHTAL“ 20 KG IN 117 CM

V slabem mesecu je ujel dva trofejna krapa in ju je spustil nazaj v vodo.Pravi ribiči, predvsem „lovci na trofeje“ so najbolj veseli, če se...
Pravi ribiči, predvsem „lovci na trofeje“ so najbolj veseli, če se jim pogosto posreči ujeti kakšnega kapitalca ali pa vsaj ribo s katero se izplača fotografirati. In prav to se je pripetilo strastnemu ribiču Srečku Barberju iz Cvena pri Ljutomeru. Omenjenemu dolgoletnemu članu RD Ljutomer, bo namreč letošnje poletje gotovo dolgo ostalo v še posebej lepemu spominu. Kako tudi ne, ko pa je najprej, le nekaj minut po začetku letošnjega poletja (21.6. ob 20,06) ujel eno svojih največjih ribjih trofej sploh. Bilo je v četrtek, 21. junija natanko ob 21,40 uri (torej natanko uro in 34 minut po začetku poletja op.p.), ko ga je doletela prva velika sreča, saj je s pomočjo brata Darka v Gezovih jamah na Muti, na suho potegnil lepega krapa lusnikarja, ki je tehtal natanko 18,5 kilograma, bil pa je dolg kakšen centimeter več kot meter. In po hitrem fotografiranju sta ga ponovno izpustila v vodo.
Toda to ni bilo vse, kajti že slab mesec pozneje, v četrtek, 19. julija, je srečni Srečko imel še večji uspeh. „Natanko ob 21,30 uri sem na istem mestu, kjer sem junija ujel prvega velikega krapa, imel novo veliko srečo. Ponovno sem s pomočjo Brata Darka, na suho potegnil še večjo trofejo, in sicer še enega krapa luskinarja, ki je tehtal natanko 20 kilogramov in je bil dolg 117 centimetrov. In enako kot to počno vsi ribiči na trofeje, sva krapa po hitrem fotografiranju, spet pustili nazaj v vodo. Sedaj mi je samo želja, da bi lahko čim prej pomagal bratu, ki je mimogrede pred letom dni v tem ribniku tudi že ujel 18 – kilogramskega amurja“, nam je zadovoljno razlagal „srečkovič“ Srečko Barber, ki dodaja, da se mu je doslej večkrat nasmehnila sreča z velikim ulovom, toda tega zadnjega je še posebej vesel.
Hkrati nam je Barber, ki mimogrede trofejne krape običajno lovi talno (grund) povedal, da sedaj „nihče ne more trditi, da v Gezovih jamah na Moti ni velikih rib“.