TONČEK IN FRANCI NAJBOLJŠA NA NOČNEM RIBIŠKEM MARATONU

V tem vročem poletnem času tudi v Gornji Radgoni potekajo številne takšne in drugačne prireditve, s katerimi želijo...
V tem vročem poletnem času tudi v Gornji Radgoni potekajo številne takšne in drugačne prireditve, s katerimi želijo popestriti celotno življenje na širšem radgonskem območju. In eno takšnih dogajanj je zadnji julijski vikend, pripravilo tudi vodstvo radgonske temeljne enote RD Radgona. Šlo je za drugo izjemno zanimivo nočno maratonsko tekmovanje v športnem ribolovu, ki ga ni zmotil niti naliv, ki je konec tedna zajel radgonsko območje. Na ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni so namreč tekmovali pari, vse skupaj se je začelo že v soboto (28.7.) ob 16.00 uri popoldan, končalo pa v nedeljo okrog tretje ure zjutraj. Vmes je bila samo enourna pavza s „polnočno malico“, tehtanje rib pa je bilo med drugo in tretjo uro zjutraj, pozneje pa nekoliko daljše praznovanje najboljših. In čeprav je hkrati na radgonskem območju potekalo veliko drugih takšnih in drugačnih prireditev ter je nočni ribolovni maraton potekal šele drugič, so organizatorji na tekmovanju uspeli pritegniti kar 18 (lani osem) parov ali 36 (lani:16) ribičev. Poleg slednjih, ki so tako neprekinjeno v čisti temi in pogosto hudemu nalivu, „namakali“ skupno kar osem ur, je bilo tudi veliko obiskovalcev, ki so z zanimanjem spremljali dogajanje. Vmes pa so vsi poskušali specialitete ter kapljico in nestrpno čakali na končne izide.
V samem zanimivem tekmovanju, kjer so vsi pari oz. tekmovalci ujeli skupno nekaj nad 200 (lani:100) kilogramov rib, sta prepričljivo slavila gostitelja (vodilna člana TE Radgona) Franci Belna in Anton Horvat (lani: dva Janija, Radgončana Jani Kozar in Jani Kralj), ki sta ujela skupaj 23.200 gramov rib, in sta za dobrih sedem kilogramov ugnala najbližja zasledovalca Slavka Rakušo in Emila Ščapa.
Končni vrstni red: 1. Franci Belna/Anton Horvat /Aženski Vrh/Gornja Radgona) 23.200 gramov rib; 2. Slavko Rakuša/Emil Ščap (Plitvica/Gornja Radgona) 15.950; 3. Miro Harc/Andrej Najžar (Sladki Vrh/Radenci) 13.150; 4. Božo Irgolič/Dušan Ceko (Hrastje Mota/Varaždin) 12.750; 5. Denis Zelko/Damijan Tomažič (oba Črešnjevci) in Borut Jug/Borut Novak (Šratovci/Petanjci) oba 12.650; 7. Darko Merčnik/Božo Habjanič (Gornja Radgona/Hrastje Mota) 11.250; 8. David Švab/Morko Jančar (Hercegovščak/Police) 10.750 itd.
Naslednje tovrstno maratonsko tekmovanje dvojic, bo že 18. avgusta, pripravlja pa ga TE Radenci, na svojem ribniku v Hrastju Mota. Ker pa je tudi tokratna prireditev v Podgradu, bila nadvse uspešna, in na željo ribičev, se je vodstvo TE Gornja Radgona odločilo, da bo „maratonsko namakanje“ poslej potekalo tradicionalno vsako leto, in ne le enkrat temveč večkrat letno. In tako naj bi ga znova pripravili že v drugi polovici letošnjega avgusta...