TUDI VETERANI „VIOLIC“ NA PLITVICI

Eden najbolj naprednih in razvitih krajev v občini Apače, vas Plitvica, ki je lani praznovala častitljivi jubilej, 900 let od prve omembe, slovi tudi...
Eden najbolj naprednih in razvitih krajev v občini Apače, vas Plitvica, ki je lani praznovala častitljivi jubilej, 900 let od prve omembe, slovi tudi po razvitem družabnem, kulturnem in športnem življenju. In prav za slednje e 20 let skrbi KMN Plitvica, ki že vrsto let, v začetku avgusta, pripravlja tradicionalni nočni turnir v malem nogometu. Tradiciji se ne bodo izneverili niti letos, ko na Plitvici pripravljajo turnir v soboto, 4. avgusta, poleg pokalov za najboljše ekipe ter tudi denarnih nagrad (predvidevajo okoli 1.600,00 evrov), pa bo zmagovalna ekipa prejela kar en meter visok prehodni pokal.
Kot nam je povedal eden najbolj uglednih prebivalcev Plitvice, znani vinogradnik Danilo Steyer, bo v ospredju samega turnirja zanimiv eksibicijski dvoboj nogometnih veteranov. Ob 20. uri, ko bodo tekmovalne ekipe, katerih pričakujejo najmanj 16, nekoliko počivale, bo namreč na sporedu prijateljska tekma med veterani NK Maribor, s selektorjem slovenske reprezentance Matjažem Kekom na čelu, ter nogometnimi veterani Apaške doline.