V SOBOTO BO POTEKAL 11. PEPIJEV MEMORIAL

V svojem ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni, bodo člani radgonske enote Ribiške družine Gornja Radgona to soboto (14.7.) od 15. ure naprej pripravili že...
V svojem ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni, bodo člani radgonske enote Ribiške družine Gornja Radgona to soboto (14.7.) od 15. ure naprej pripravili že 11. tradicionalni ribiški »Pepijev memorial« v spomin na tri svoja dolgoletna člana Jožeta Sabotina – Pepija, Jožeta Kurnika – Pepija in Jožeta Tisla. Prvi je umrl pred dvanajstimi, drugi pred štirimi, tretji pa pred tremi leti, in zato poteka sedaj skupni memorial, v spomin na vse tri. Vsi trije so namreč bili zelo znani, priznani, priljubljeni, cenjeni in spoštovani v Gornji Radgoni in okolici, zato organizatorji pričakujejo, da bo tudi na tokratnem tekmovanju sodelovalo veliko ribičev, med katerimi je tudi veliko takšnih, ki so jim vsi trije Pepiji bila tudi mentorji, učitelji in predvsem prijatelji. In da bi se vsaj nekoliko spominjali svojih spoštovanih vzornikov pripravljajo radgonski ribiči vsako leto omenjeni memorial na katerem ob ribolovu poteka tudi prijetno druženje ribiških kolegov.
Poleg tekmovalcev pa se ob ribiškem domu v Podgradu vedno zbere tudi veliko sorodnikov pokojnih Pepijev, ter drugih obiskovalcev, ki med drugim lahko poskusijo tudi ribje in druge specialitete. Sicer pa udeležencem memorialnega tekmovanja ni potrebno plačati startnino, organizatorji pa bodo, poleg prehodnega pokala za absolutnega zmagovalca (od lani ga brani Anton Horvat iz Gornje Radgone op.p.), podelili tudi pokale najboljšim tekmovalcem po kategorijah (moški, ženske, mladinci, otroci…).