VSE NAJBOLJŠE, SLOVENIJA 2007

Mlada Slovenija, podmladek Nove Slovenije, je v počastitev dneva državnosti že sedmo leto zapored organiziral ...
Mlada Slovenija, podmladek Nove Slovenije, je v počastitev dneva državnosti že sedmo leto zapored organiziral kolesarjenje, ki vsako leto poteka po drugem koncu Slovenije. In ker se je lansko leto končalo v Ptuju, se je letošnje začelo v Dornavi pri Ptuju. Skoraj 200 kilometrov dolgo pot je prekolesarilo približno 20 mladih, ki so se zbrali iz cele Slovenije. Udeležence je iz „lükarskega“ kraja (dvorec Dornava) na pot pospremil tamkajšnji župan in bivši aktivni član Mlade Slovenije, Rajko Janžekovič. Po krajšem postanek v Gorišnici, pa so se udeleženci za nekaj časa ustavili tudi v Ormožu, kjer sta kolesarje pozdravila tudi župan občine Ormož, Alojz Sok, in ministrica za delo, družino in socialne zadeve, Marjeta Cotman. Pot se je potem nadaljevala proti Ljutomeru, Črenšovcih in Veliki Polani, kjer je bil daljši postanek namenjen ogledu rojstne hiše Miška Kranjca, nato pa proti Turnišču, in skozi Bogojino, do Moravskih Toplic, kjer se je prvi dan kolesarjenja zaključil.
Drugi dan se je zaradi slabega vremena malo skrajšal. Pedale so vrteli iz Moravskih Toplic proti Murski Soboti, od tam naprej proti Tišini, Petanjcem, skozi Radence, Gornjo Radgono, nato proti mejnemu prehodu Trate, dol do Lenarta in na cilj v Maribor, kjer se je dan končal dokaj utrujeno, a kot so dejali tudi ponosno, „ker smo tu doma“!
"Vse najboljše, Slovenija" je športni projekt s katerim želi Mlada Slovenija (podmladek Nove Slovenije) že sedem let na poseben način opozoriti na pomen praznovanja slovenske državnosti. In veseli smo, da ga mladi negujejo vsako leto, in da bo tako tudi v bodoče“, pravi predsednik OO N.Si Gornja Radgona Ivan Kajdič.