Lutkarji iz osnovne šole med starostniki

Stanovalci DSO Gornja Radgona so se nasmejali „Pošastim“.
V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, kjer vseskozi skrbijo za različne animacije, s katerimi stanovalcem krajšajo čas, tudi v teh pomladnih mesecih ne počivajo. Tako so med drugim medse, v avlo doma, povabili mlade lutkarje, skupino Zvezde, sestavljeno iz učenk in učencev OŠ Gornja Radgona, ki so jim predstavili lutkovno predstavo „Pošasti“. Čeprav gre za „otroško predstavo“ so se tudi starostniki glasno nasmejali mladim ustvarjalcem, ki jih na radgonski osnovni šoli vodi mentorica Simona Kolarič Wolf, na koncu pa so jih nagradili z velikim aplavzom.

Nastopajoče je po koncu predstave, s sladkimi dobrotami, nagradil tudi direktor DSP Gornja Radgona, mag. Marjan Žula, ki je mentorici Simoni izročil še šopek. „Na naši šoli deluje lutkovna skupina Zvezde. Člani lutkovne skupine so učenci 5. razreda in ena devetošolka“, nam je zaupala mentorica skupine Simona Kolarič Wolf, ki dodaja, da so ideje za besedilo „Pošasti“, lutke, material in sceno dali mladi lutkarji, skupaj z mentorico. Od ideje do končne predstave je bilo potrebno opraviti veliko dela, saj so člani lutkovne skupine skupaj z mentorico izdelovali lutke in sceno.

Tudi glasbeno opremo v predstavi so ustvarili mladi lutkarji. Tako se je počasi izoblikovala lutkovna predstava Pošasti. Premierna predstava je bila v 13. marca 2019, v avli naše šole za učence od 1. do 5. razreda ter učence podružnične šole dr. Janka Šlebingerja. Predstavo so člani lutkovne skupine odlično zaigrali tudi na Območnem srečanju lutkovnih skupin, ki je bilo v Domu kulture Gornja Radgona in ga je spremljala ter ocenjevala strokovna spremljevalka Mojca Rejdko...