Nuša Derenda med starostniki

Uradno so odprli poletno sezono DOSOR-jeve vetrnice.
Z gostovanjem in nastopom znane slovenske pevke zabavne glasbe Nuše Derenda, so v Domu starejših Radenci (DOSOR) uradno odprli popularni festivala nostalgije DOSOR-jeva vetrnica, ki se ga je poleg stanovalcev udeležili tudi veliko njihovih svojcev ter drugih gostov. Nuša Derenda je s svojim izjemnim glasom, znanimi popevkami ter preprostostjo navdušila obiskovalce, ki je oder zamenjala za sprehod in druženje s stanovalci in svojci kar med mizami. Popoldan med starostniki sta popestrila tudi znana pomurska humorista Primož Dani in Miran Camplin – Cepo, s svojo zgodbo: Ko zori bezeg. DOSOR-jeva vetrnica bo sicer potekala vse do septembra, v okviru festivala pa se bo zvrstilo še kar nekaj zanimivih dogodkov.

Tokratni bogat glasbeni in humoristični program je navdušil vse prisotne, še posebej nastop popularne pevke Nuše Derende. Njene znane popevke, kot so: Poletna noč, Čez dvajset let, New York New York..., so zapeli tudi DOSOR-jevi sodelavci in stanovalci. Srečanje stanovalcev s svojci pa se je sicer pričelo že zgodaj popoldan, ko so DOSOR-jevi sodelavci pripravili program zanimivih iger v okviru prepoznavnega projekta „Igrajmo se skupaj“. Gre namreč za medgeneracijski prenos znanj igranja iger, ki so se jih stanovalci DOSOR-ja igrali v njihovi mladosti. Igre, kot so izdelava pup, ladjic ter razne izštevanke, stanovalci prenašajo na otroke v vrtcih in osnovnih šolah v Pomurju.

Sicer pa, z namenom popestritve letošnjega poletja tako stanovalcem kot tudi vsem ljubiteljem glasbe in humorja je DOSOR pripravil sklop poletnih dogodkov pod naslovom DOSOR-jeva vetrnica. Dogajanje na novem DOSOR-jevem poletnem odru bo vključevalo glasbene, humorne, plesne in filmske večere, pogumni pa se bodo imeli priložnost preizkusiti tudi v zabavnih karaokah. Stanovalci, ki zaradi svojih omejitev težko zapustijo svoje sobe, bodo dogajanje spremljali kar iz svojih balkončkov in prav tako uživali. Pestro obarvano dogajanje ob ponedeljkovih poletnih večerih vsako leto pritegne številne obiskovalce iz Radencev in okolice in napolni Dosorjevo teraso. Poleg kakovostne oskrbe je starejšim tako omogočen dostop do atraktivnega zabavnega dogajanja ter druženje s številnimi prijatelji ter prostovoljci. Na posameznem dogodku se zbere čez 200 obiskovalcev. Vstop je prost, zato vodstvo Dosorja vedno povabi vse, ki si želijo glasbeno in humoristično obarvati svoje poletje. Dogodki sicer potekajo na Dosorjevi terasi, a v primeru slabega vremena, kot je bilo tokrat, vse skupaj poteka v notranjih prostorih.

Po nedavnem nastopu klape Solaris iz Šibenika, ter tokratnim Nuše Derenda, bo še bolj pestro v juliju, ko bodo na sporedu štirje dogodki. Poleg karaok (1.7.), ko lahko nastopajo tudi stanovalci Dosorja, še Hišni ansambel Avsenik (14.7.), Ivo Mojzer (15.7.) in Romano Glauso (22.7.), s kulturnim in glasbenim večerom. Avgust je tudi najprej (7.8.) namenjen karaokam, večer odlične tradicionalne glasbe z Beltinskimi tamburaši pa bo 19.8. Zaključek letošnji vetrnic bo 9.9., z glasbo in druženjem ob karaokah.