RADGONSKI GOSTINCI POMETALI S KONKURENCO

Poleg številnih takšnih in drugačnih, turističnih, gostinskih, kulinaričnih in podobnih prireditev, ki jih...
Poleg številnih takšnih in drugačnih, turističnih, gostinskih, kulinaričnih in podobnih prireditev, ki jih pripravljajo skozi celo let, so se v Turističnem društvu Radenci, minulo nedeljo, zadnjo v letošnjem juliju, odločili za še eno zanimivo prireditev, ki je pritegnila veliko pozornost javnosti. V sodelovanju s „Kapelskim hramom“ iz Paričjaka in Mesarijo Gomboc iz Šratovcev, je namreč TD Radenci pripravilo I. tekmovanje v pripravi jedi na žaru. Šlo je za prireditev, ki so jo poimenovali „Roštiljada 2007“, in ki je v nedeljskem popoldanskem in večernem času k lovskemu domu Jež v Boračevi, pritegnila veliko prebivalcev Radencev in okoliških krajev ter turistov iz tamkajšnjih term.
Že pred tem so organizatorji v gostilni Klobasa v Šratovcih, sprejeli deset prijav, eno, dve in tričlanskih ekip. Žal so nekateri zadevo vzeli malo bolj neresno in niso prišli na samo tekmovanje, a je kljub temu sedem ekip vse skupaj vzelo sila resno, tako da so tekmovali z veliko vnemo. Za vse slednje so organizatorji poskrbeli za vse potrebščine oz. materiale za tekmovanje, ki je potekalo v „žar peki“ ražnjiča, čevapčičev, pleskavice in piščančjega bedra. Vsekakor pa so za „mešanje“ in osnovno pripravo ter peko, morali poskrbeti tekmovalci sami. Na samem prireditvenem prostoru pod stoletnimi drevesi ob lovskem domu Jež je bilo tudi sila veselo in zabavno, saj bo za veselo razpoloženje poskrbel Duo AS.
V samem nekajurnem izjemno požrtvovalnem tekmovanju, ki je dejansko bilo privlačno tudi za številne obiskovalce od blizu in daleč, so razred zase bili trije tekmovalci iz združene gostinske ekipe „Suzana-Biser-Zdravko“ iz Gornje Radgone (Zdravko Preradovič, Ivan Črešnar in Rudi Goričan). Omenjena ekipa je prepričljivo slavila pred ekipo Kapelskega hrama s Paričjaka (Roman Leljak) ter še ene radgonske gostilne – Toskana (Simon Tola in Zdravko Gorički). Strokovna komisija, katero so sestavljali, predsednik: Rade Bakračević ter člana: Slavica Lamut in Branko Ficko, je sicer imela težavno delo, saj so se vsi tekmovalci in tekmovalke zelo lepo borili, prepričljivi pa so bili samo zmagovalci iz Gornje Radgone, ki so mimogrede, v „ozadju“, na ražnju obrnili tudi majhnega odojka, kateri je enako kot vse drugo pripravljeno meso, šel v promet za med. Kot nam je povedal predsednik TD Radenci Emil Šmid, „roštiljada“, katero je podprl tudi prisotni župan občine Radenci, Mihael Petek, naj bi postala tradicionalna prireditev, ki naj bi poslej v Radencih potekala vedno 25. maja.