Soboška bolnišnica prejela 30 zaščitnih mask za delo v najbolj zahtevnih okoliščinah

Univerza v Mariboru pomaga Splošni bolnišnici Murska Sobota.

    V tem času, ko sta prostovoljstvo in dobrodelnost med najpogostejšimi izrazi, nas kar pogosto obveščajo o donacijah in drugih oblikah pomoči tisti, ki so slednje potrebni. Tako je Univerza Maribor Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila 30 zaščitnih mask za zdravstveno osebje. Rektor prof. dr. Zdravko Kačič se je direktorju bolnišnice Bojanu Korošcu zahvalil za požrtvovalno delo vseh zaposlenih v bolnišnici in dodal, da Univerza v Mariboru z veseljem pomaga po svojih najboljših močeh. Prorektor prof. dr. Miralem Hadžiselimović je poudaril, da so celoobrazne maske uporabne predvsem za ambulantno delo in da gre za pilotne izdelke obsežnejšega razvoja opreme, ki poteka na Univerzi v Mariboru. Razvijajo zaščitno opremo na najvišji tehnološki ravni, primerno za uporabo v najbolj zahtevnih okoliščinah.


    Rektor in prorektor sta vesela tudi pripravljenosti za sodelovanje strokovnjakov iz SB Murska Sobota ob koordinaciji prof. dr. Mitje Lanščaka, kar bo, kot sta poudarila, vodilo do še uspešnejšega razvoja in izboljšav opreme. Ob tej priložnosti je prof. dr. Mitja Slavinec, dekan fakultete za naravoslovje in matematiko, povedal: „Veseli me, da Univerza v Mariboru ostaja navzoča v Pomurju in to aktivno krepi na tako dobrodelen način, z donacijo zaščitne opreme. Zahvaljujem se rektorju prof. dr. Zdravku Kačiču, da je prepoznal izjemno obremenjenost soboške bolnišnice, kjer je trenutno največ okuženih v Sloveniji, prav tako prorektorju prof. dr. Miralemu Hadžiselimoviću za njegove napore pri razvoju zaščitnih mask.“


    Poleg Univerze Maribor je tudi podjetje Roto Slovenija ob tej priložnosti Splošni bolnišnici Murska Sobota podarilo 48 zaščitnih vizirjev. Vodstvo bolnišnice se za donaciji obema donatorjema še posebej zahvaljuje.