Stari lepotci na 15. Festivalu kmetijske tehnike v Bolehnečicih

Članom skoraj vseh slovenskih društev starodobnikov so se pridružili tudi avstrijski gostje.
Lepa, vroča in sončna avgustovska nedelja je bila kot naročena za različne prireditve in dogodke v naravi, a tudi v dobri družbi ter s svojimi starodobnimi lepotci. In tako se je kar sto deset lastnikov, ljubiteljev starodobnih traktorjev, stabilnih motorjev in ostale stare premične kmetijske tehnike, zbralo na 15. Festivalu kmetijske tehnike pri muzeju Društva Oldtimer Stara Gora v Bolehnečicih, kjer ima omenjeno društvo lep muzej stare tehnike. Udeleženci tokratnega festivala so prišli iz skoraj vseh slovenskih društev starodobnikov, pridružili pa so se jim tudi prijatelji dveh klubov iz sosednje Avstrije, in sicer: Oldtimer Fanclub Steyer Radkensburg in Tractor Oldtimer Club Vogau.

Organizatorji, prizadevni starogorski gostitelji, so za svoje goste in vse prisotne pripravili pester celodnevni program, v katerem so spoznavali lepote Slovenskih goric, ob tem pa dobro jedli, pili in se tudi zabavali in predvsem družili. S starodobnimi traktorji, najstarejši je letos dopolnil častitljivih osemdeset let, vsi ostali pa preko tri desetletja, se je odpravilo na krožno vožnjo, med katero so se najprej ustavili pri Turizmu na vasi Žinko na Moravskem Vrhu. Traktorji, nekateri so v dokaj zahteven hrib komaj prisopihali, pa tudi njihovi vozniki in potniki, so bili potrebni počitka, okrepčila in pijače, saj je dopoldansko sonce že pokazalo svojo moč. Nekoliko daljši postanek je bil pri Gostišču Ploj v Smolincih, saj so se po kosilu pomerili med društvi še v družabnih igrah.

Zadnja jih je na njihovi poti gostila družina Franca Kukovca v Kraljevcih, od koder so se vrnili na zaključek celodnevnega druženja v Bolehnečice. In tam je spet bilo veselo in prijetno, do novega snidenja.