NA POLICAH SO KAKOVOSTNO MLEKO IN MLEČNI IZDELKI

Medalje in priznanja najboljšim bodo podelili konec avgusta na Pomurskem sejmišču...
Gornja Radgona – Na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni so, pod okriljem 51. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma „AGRA 2013“, pripravili tradicionalno mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov. Več kot 130 vzorcev izdelkov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije je ocenjevala strokovna komisija pod predsedstvom prof. dr. Bogdana Perka z Inštituta za mlekarstvo na Biotehniški fakulteti Ljubljana. Ocenjevali so člani komisije iz Slovenije (Stanka Podkrajšek, univ. dipl. ing. živ. teh., Biotehniška fakulteta Ljubljana, Inštitut za mlekarstvo, Nežka Bajt, univ. dipl. ing. živ. teh., Biotehniški center Naklo in Petra Osterman univ. dipl. ing. živ. teh., Viški vrtci) ter iz sosednje Hrvaške (prof. dr. Dubravka Samaržija, prof. dr. Samir Kalit, prof. dr. Jasmina Havranek in prof. dr. Neven Antunac, vsi iz Agronomskega fakulteta Zagreb, Zavod za mljekarstvo). Tehnični vodja ocenjevanja je tudi letos bil mag. Franc Muhič iz Ljubljane. In čeprav bodo uradni rezultati ocenjevanja znali šele čez nekaj dni, že prve ocene kažejo na to, da na trgovskih policah in sploh v potrošnji, imamo kakovostno mleko in mlečne izdelke.
Mednarodnemu ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov, ter mesa in mesnih izdelkov, ki je že tudi končano, bodo pred 51. Mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom „AGRA 2013“, ki bo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta 2013, sledili še: Mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod (21.6.2013), Odprto državno ocenjevanje vin - Vino Slovenija Gornja Radgona in Vino Slovenija Gornja Radgona - BIO od 22. do 26.7. 2013, Ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo 6.8.2013 ter Mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme od 22. do 23. avgusta. Vsem nagrajencem na vseh ocenjevanjih bodo priznanja in nagrade podelili v času same sejemske prireditve, ki bo konec avgusta, ob tem bodo nagrajeni izdelki na ogled na samem sejmu, kjer jih bo v večini možno tudi poskusiti.