Radgonski vinogradniki med dalmatinskimi kolegi
V Radgonskih goricah vedno strmijo za tem, da se zagotavlja strokovnost zaposlenih, ki je ključnega pomena za uspeh samega podjetja.
Podobno kot vsako leto, so v podjetju Radenske gorice tudi to pomlad pripravili dvodnevno strokovno ekskurzijo za svoje zaposlene. Tokrat jih je pot vodila med vinograde in kleti južne Dalmacije, na hrvaškem polotoku Pelješcu. Tenologijo dela in zgodbo vinarjev so v dveh dneh dodobra spoznali v oazi črnih vin Dubrovniško-Neretvanse županije v vinski kleti Potomje vinarstva Matuško, ter v vinski kleti Orebič vinarstva Korta Katarina. Poizkušali so njihova svetovno znana vina ,kot so Pošip, Mali plavac, Dingač, Prošek , Rose, penino Don Mateo itd., ter se seznanili s principom in metodo dela v njihovih vinogradih, kateri se razlegajo po strmih kamnitih pobočjih, nekaj pa tudi na ravninskem delu polotoka Pelješac.
Njihova proizvodnja, ki temelji na kvaliteti in manj na kvantiteti se v kamnitih s soncem obsijanimi pobočjih v veliki meri razlikuje, z delom v slovenskih vinogradih, zlasti v Radgonsko-Kapelskih goricah. Strojnega dela Dalmatinci skoraj ne poznajo v vinogradih, pa tudi zaščita in varstvo v vinogradih so minimalna, kar bistveno zmanjša strošek proizvodnje. Njihovi produkti pa se prodajajo po višji ceni kot pri nas. Pravijo, da se vino prodaja tudi skozi zgodbo, ki zna pritegniti še tako zahtevnega kupca.
Sicer pa svoje bogato znanje in izkušnje, ki ga imajo in plemenitijo že preko 160 let pridni radgonski vinogradniki, vinarji in peničarji so tako lahko na strokovni ekskurziji primerjali s tehnologijo dela in znanjem vinogradnikov, ter vinarjev v Južni Dalmaciji. Prav zaradi tega so takšne strokovne ekskurzije dobra popotnica za nadaljnjo kvalitetno delo, katera v podjetju Radgonske gorice niti sedaj ni tuje.