Romuni kradejo kot srake

Policisti odkrili ukraden manjši traktor in kmetijsko mehanizacijo.
Policisti PP Lendava so minuli četrtek, 19. oktobra 2017 okrog 14.30 ure, med kontrolo cestnega prometa na bencinskem servisu v Pincah zaustavili in kontrolirali tudi 37 – letnega državljana Romunije, ki je vozil kombinirano vozilo italijanskih registrskih številk. Kot potnik se je v vozilu nahajal še 38-letni državljan Romunije. Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da tujca prevažata manjši kmetijski traktor znamke YANMAR Ke 160 in različno kmetijsko mehanizacijo.

„Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil kmetijski traktor z mehanizacijo istega dne ukraden v Italiji. Tujca sta bila pridržana, ukraden traktor z različnimi priključki je bil zasežen in bo vrnjen oškodovancu v Italiji. Zoper oba državljana Romunije pa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1“, je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Mimogrede pa je za omenjeno kaznivo dejanje zagroženo zaporna kazen v trajanju do dveh let, a se je žal po evropskih državah ne pridržujejo, kajti če bi se je potem bi bilo bistveno manj tovrstnih kaznivih dejanj.