„IZZIVI OBELEŽIJ“ ZA RAZLIČNE PROFILE USTVARJALCEV

Gornja Radgona/Ustvarjali bodo na temo kulturno-zgodovinskih obeležij. Vsak udeleženec bo po eno svoje delo podaril novozgrajenemu domu starejših občanov ...
Kljub počitniškem času radgonski likovniki in drugi ustvarjalci ne počivajo preveč. In med drugimi aktivnostmi, se v drugi polovici avgusta v Gornji Radgoni obeta tudi posebna likovna kolonija. V organizaciji Likovnega društva Gornja Radgona, bo namreč od petka do nedelje (17., 18. in 19. avgusta 2007), na sporedu likovna kolonija z angažiranim naslovom »Izzivi obeležij«. Udeleženci, katerih pričakujejo veliko število, bodo lahko ustvarjali v različnih likovnih tehnikah, vsi pa na temo kulturno-zgodovinskih obeležij v občini Gornja Radgona. Trije mentorji, pravzaprav umetniki s svojih področij, bodo poskrbeli, da bodo na svoje prišli ustvarjalci različnih profilov. Mentor za grafično tehniko bo Eva Žula, absolventka likovne pedagogike; za kolaž in relief iz gline bo mentor Matjaž Geder, likovni pedagog; za slikarsko tehniko pa Aleksandra Fekonja, absolventka slikarstva.
„Zbrali se bomo v petek, 17. avgusta 2007 v Ateljeju pred Kulturnim domom v Gornji Radgoni, in sicer ob 9.00 uri, kjer bo najprej predstavljena tema likovne kolonije. In potem se bo začelo ustvarjanje. Udeležencem bomo zagotovili toplo prehrano, platna in barve, za tiste, ki ne stanujejo v Gornji Radgoni pa bomo poskušali zagotoviti tudi prenočevanje pri ostalih udeležencih kolonije“, pravi predsednik Likovnega društva Gornja Radgona Zlatko Šajhar, ki dodaja, da se je za kolonijo možno prijaviti na telefonski številki: 02/5621925 ali 041/346-737.
Sicer pa, dela nastala na tokratni likovni koloniji, na kateri lahko sodelujejo udeleženci vseh starosti, bodo kasneje razstavljena v Kulturnem domu Gornja Radgona. Po eno svoje delo pa lahko vsak udeleženec kolonije podari za novozgrajeni dom starejših občanov v Gornji Radgoni, ki ga bodo v nekaj mesecih predali svojemu namenu.