NEGOVA: V SOBOTO BO TRADICIONALNA „MALA MAŠA“

Občina Gornja Radgona gotovo sodi med tiste slovenske občine in kraje, kjer se vsako leto pripravijo številni...
Občina Gornja Radgona gotovo sodi med tiste slovenske občine in kraje, kjer se vsako leto pripravijo številni takšni in drugačni sejmi. In čeprav so v ospredju razstavno – predstavitveno – prodajne in komercialne sejemske prireditve, ki potekajo na Pomurskem sejmišču, so zelo zanimivi tudi drugi tako imenovani »verski sejmi«, kot so Petrov, Leopoldov, Mala maša ipd. In eden teh bo na sporedu tudi to soboto (8.9.), kajti občina Gornja Radgona in Krajevna skupnost Negova ter TD Negova-Spodnji Ivanjci, pripravljajo tradicionalni krajevni sejem – Mala maša, ki se bo odvijal v centru Negove. Na sejmu, ki bo potekal od 7.00 do 16.00 ure, bo tradicionalno dogajanje na sejmu popestreno tudi z dodatno ponudbo zabavnega parka za otroke, prodaja suhe sobe in pletarskih izdelkov, gospodinjskih in drugih uporabnih predmetov, bižuterije, tekstila, čevljev, nakita, medičarskih izdelkov in otroških igrač.
Kot pravi predsednik TD Negova – Spodnji Ivanjci, Zlatko Mulec, bo Pihalni orkester Gornja Radgona, že ob 8,00 uri naznanil pričetek tega tradicionalnega krajevnega praznika. Za romarje in druge obiskovalce ter domačine, bodo v domači Marijini cerkvi, svete maše ob 8,00 in 10,30 uri, ob 13,00 uri pa bo turistično društvo podelilo „Beli lokvanj“, tradicionalno priznanje ta najbolj urejeno domačijo v kraju. Hkrati pa se bo začela tudi veselica z znanim pevcem Alfijem Nipičem ter njegovim ansamblom.
Zaradi omenjenega sejma pa bo v središču naselja Negova veljal tudi posebni prometni režim, saj bodo nekatere lokalne prometnice več ur zaprte za vse promet.