NEKREPU NAGRADA AKADEMIKA ANTONA TRSTANJAKA

Župan Kampuš zadovoljen z razvojem občine...
Tako kot vsako leto, konec septembra in v začetku oktobra, občani Gornje Radgone, tudi letos praznujejo svoj občinski praznik. In letos je na vrsti že 12. občinski praznik sedanje (manjše) občine Gornja Radgona, ki ga občani pričakujejo bistveno bolj zadovoljni kot v minulih letih, ko se je radgonska občina znašla med najbolj nerazvitimi občinami v Pomurju, sedaj pa se stanje spet izboljšuje, praktično na vseh področjih. Letošnji praznik Radgončani obeležujejo z več kot 20 takšnih in drugačnih prireditev ali dogodkov, ki se bodo vrstili do konca prvega oktobrskega tedna. Poleg takšnih in drugačnih športnih ter kulturnih dogodkov, pa je zraven tudi kar nekaj odpiranj cest in predaje namenu nekaterih drugih predvsem gospodarskih objektov. Slavnostna seja občinskega sveta, kjer so med drugim predali tudi letošnja občinska priznanja oa je bila na sam praznik, katerega v Gornji Radgoni obeležujejo ob začetku pospravljanja letine iz vinogradov, sadovnjakov in s polj, torej v ponedeljek, 1. oktobra zvečer v radgonskem kulturnem domu.
Ob svečani seji občinskega sveta ob 12. prazniku, katere se je udeležilo tudi veliko število gostov, in kjer je bil slavnostni govornik župan Anton Kampuš, so s kulturnim programom podelili pet občinskih priznanj. Same prireditve ob letošnjem prazniku so se sicer začele že minuli četrtek, 27. septembra, ko so slavnostno odprli prenovljeni kulturni dom Gornja Radgona, ter likovno razstavo Lojzeta Veberiča; Novi izzivi – nova iskanja – nove poti. Prireditve ob letošnjem občinskem prazniku pa se bodo, kot rečeno, končale prvi konec tedna v oktobru, 6. in 7. novembra s koncertom za violino in orgle, koncertom dalmatinskih mesmi, ter strelskim tekmovanjem za 11. občinski pokal.
Na slavnostni seji posvečeni občinskemu prazniku, kjer je pozdravil veliko število gostov iz okolice ter tudi iz sosednje avstrijske Radgone, je radgonski župan Anton Kampuš kratko spregovoril tudi o dosežki občine v minulem letu dni. Izrazil je zadovoljstvo z razvojem, predvsem z zniževanjem nezaposlenosti, razvojem gospodarstva, podjetništva in obrti, skrbjo za starejše in invalidne osebe, delovanjem na področju vzgoje, izobraževanja, kulture, športa, ter splošnim stanjem po vsej občini. Enako je Kampuš zadovoljen z reševanjem infrastrukturne problematike, tako ko gre za prometnice, kot za vodovod, kanalizacijo ipd.
In tako kot že vrsto let, so v Gornji Radgoni, tudi ob letošnjem, 12. po vrsti občinskem prazniku podelili občinska priznanja. Podobno kot lani, tudi letos ni bilo najvišjega občinskega priznanja – naslov častni občan (po smrti akademika dr. Antona Trstenjaka, ima občina Gornja Radgona tri častne občane: mnsg. Franc Puncer, Majda Bisckey in Slavko Lončarič – prav vsi so bili na svečani seji). Zato pa sta župan Anton Kampuš in predsednik komisije za priznanja, pohvale in nagrade, Zvonko Gredar, na svečani seji občinskega sveta, poleg zlatega, srebrnega in bronastega grba ter listine občine Gornja Radgona, podelili tudi drugo največje občinsko priznanje, in sicer nagrado akademika dr. Antona Trstenjaka. Skupaj je sicer podeljenih pet občinskih priznaj, kar je tretjina od (15) prejetih predlogov.
Nagrado akademika dr. Antona Trstenjaka je prejel ugledni radgonski pedagog in kulturni ustvarjalec Milan Nekrep iz Gornje Radgone. Zlati grb občine Gornja Radgona je letos prejel Štefan Fartek iz Podgrada, ki je gasilec že 50 let, skoraj tri desetletja pa je poveljnik PGD Gornja Radgona oz. Gasilske zveze Gornja Radgona. Omenjena komisija je na podlagi prispelih predlogov, srebrni grb občine Gornja Radgona namenila dolgoletnemu aktivistu na različnih področjih Srečku Žižeku iz Očeslavcev. Bronasti grb občine Gornja Radgona so letos namenili ustanovitelju in dolgoletnemu funkcionarju, nazadnje predsedniku Društva diabetikov Gornja Radgona, Francu Cehnarju. In na koncu, Listino občine Gornja Radgona so prejeli najmlajši, in sicer Skavtski steg Gornja Radgona 1, ki je lani praznoval deseto obletnico uspešnega delovanja te nevladne in neprofitne organizacije.