Delavci migranti spet zbirajo podpise za referendum

Tokrat so na tapeti zakon o katastrskem dohodku in zakon o dedovanju.
Tudi v teh vročih in počitniških dnevih in tednih ne miruje niti Sindikat delavcev migrantov Slovenije (SDMS). Vodstvo omenjenega sindikata, ki je ustanovljen pred nekaj mesecih, in na različne načine želi omiliti težave svojega članstva povezane z dvojnim obdavčevanjem, nadaljuje z budnim spremljanjem vsebine zakonov, ki jih sprejema državni zbor. In po pregledu sprejetega Zakona o katastrskem dohodku ter Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dedovanju, so se v SDMS odločili, da uveljavitev omenjenih zakonov ustavimo do točke, na kateri se lahko ljudstvo Republike Slovenije odloči, ali želi, da sprejeti zakoni dejansko vstopijo v veljavo ali ne, oziroma ali želijo, da se o tem odloča na referendumu.

„Glede na vsebino novo sprejetih zakonov smo mnenja, da obremenjujejo že tako finančno najšibkejše oziroma njihove potomce ter slovenske kmete, ki skrbijo za na domačih tleh pridelano hrano ter se že tako komaj prebijajo. Za oba omenjena zakona je Sindikat delavcev migrantov organiziral zbiranje podpisov in potrebnih 2500 podpisov tudi zbral. Tako je danes, v ponedeljek, 18.7.2016, predsednik Sindikata delavcev migrantov, dr. Martin Ivec, odnesel v državni zbor 4.164 podpisov za Zakon o dedovanju in 4.341 podpisov za Zakon o katastrskem dohodku“, nam je povedal generalni sekretar SDMS Mario Fekonja.

Dodal je, da njihov sindikat sicer še vedno čaka odločitev Ustavnega sodišča RS v zvezi s šestimi pobudami za referendum, ki jih je sindikat vložil aprila letos. „Glede na pomen obravnave je sindikat pričakoval, da bo odločitev ustavnega sodišča že znana...“, je z okusom grenkobe dodal Fekonja.