Občina Sv. Trojica v Slovenskih Goricah praznuje 6. občinski praznik

Občina Sv. Trojica v Slovenskih Goricah letos...
Občina Sv. Trojica v Slovenskih Goricah letos praznuje 6. občinski praznik. V času od 19. maja do 17. junija se je zvrstilo 28 športnih, kulturnih in drugih prireditev, ki so bile posvečene praznovanji občinskega praznika. Prireditve so ob pomoči občine pripravili številni zanesenjaki, ki si prizadevajo za pestro kulturno, športno in družabno življenje v občini.
Osrednja slovesnost ob praznovanju 6. občinskega praznika je potekala 1. junija v Športni dvorani Sv. Trojica. Slovesnosti, ki jo je vodila povezovalka programa Darinka Čobec, se je ob občinstvu udeležilo veliko gostov. Ob visokima gostoma evropskemu poslancu dr. Milanu Zveru in poslancu v Državnem zboru RS Francu Brezniku, so se povabilu župana odzvali tudi župani sosednjih občin: Sv. Andraža Franc Krepša, Lenarta mag. Janez Kramberger, Sv. Ane Silvo Slaček, Cerkvenjaka Marjan Žmavc, Benedikta Milan Gumzer, Sv. Jurija v Slovenskih Goricah Peter Škrlec, predstavnik sosednje občine Trnovska Vas podžupan Alojz Fekonja. S svojim obiskom so proslavo počastili tudi načelnik UE Lenart Jožef Kraner, ravnatelj Osnovne šole in vrtca Sv. Trojica Darko Škerget in v imenu samostana pater Matej Papež. Obiskovalce, goste in nastopajoče, je v imenu občine pozdravil župan Darko Fras, ki je v svojem nagovoru izpostavil nekaj pridobitev na področju komunalne infrastrukture v občini. Spregovoril je tudi o možnosti razvoja turizma v občini. Pohvalil je tudi dobro in tvorno delovanje svetnikov občine in strokovnih sodelavcev.
Osrednji govornik je bil poslanec v Evropskega parlamenta dr. Milan Zver, ki je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da lahko z njimi praznuje njihov občinski praznik. Ob tem je dejal, da si nekateri prizadevajo za ukinitev malih občin, kar pa ni dobra poteza. Da so male občine uspešne izkazuje tudi občina Sv. Trojica, ki se kot samostojna občina vse hitreje razvija. Po njegovem občani v malih občinah bolj čutijo svojo pripadnost in so tako uspehi dela boljši. Nekateri v Sloveniji si želijo, da bi bila v njej dva velika centra Ljubljana in Maribor, kar pa ni dobro, saj je že sedaj preveč centraliziranega v Ljubljani. Je še dejal.
Proslava je bila obogatena z bogatim kulturnim programom, v katerem so nastopali: Skupina osnovnošolk OŠ Sv. Trojica Orfika, recitatorki Veronika Kukovec in Eva Babič, Mešani pevski zbor KD Sv. Frančišek pod vodstvom Andreja Dvoršaka in Folklorna skupina Sv. Trojica. Proslavo so zaključili s podeljevanjem priznanj. Kot prvo je priznanje za dolgoletno uspešno delo v TD Sv. Trojica Jožetu Ploju izročil sedanji predsednik TD Sv. Trojica Marjan Klobasa. Sledila je podelitev priznaj župana občine Sv. Trojica Darka Frasa, ki ob asistenci poslovne sekretarke Barbare Cvetko, naj prej podelil priznanja za jubileje društvom. Za 30 let delovanja ga je prejelo Športno kulturno društvo Sv. Trojica, za 40 let delovanja DU Sv. Trojica, in za 60 let dela Kulturno društvo Ernest Golob – Peter Sv. Trojica. Župan je ob tej priliki podaril tudi priznanja in nagrade dijakom, študentom in diplomantom za uspešno opravljeni študij na šolah. Priznanje za triletni odličen uspeh sta prejela: Franci Žöks dijak Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor in Mitija Dvoršak dijak Tehničnega šolskega centra Maribor. Študent Nejc Jensterle za uspešno opravljeni letnik s povprečno oceno 9,36 na Filozofski fakulteti v Mariboru. Diplomanti Nataša Žmavc za uspešno zaključen študij s povprečno oceno 9, 36 Prane fakultete v Mariboru; Nataša Srt za uspešno zaključen študij na Fakulteti za naravoslovje in matematiko in Filozofski fakulteti Maribor in Bojan Vindiš za uspešno zaključen študij Doktorja dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Priznanje in nagrado za uspešno opravljeni doktorat znanosti na Ekonomsko - poslovni Fakulteti v Mariboru je prejel Zlatko Nedelko. Po končani proslavi je župan Darko Fras povabil vse udeležence proslave na pogostitev in druženje v Razstavno protokolarni center Sv. Martina. Da je bil to veseli del zaključka slovesne občinske proslave, je pokazalo veselo razpoloženje pevcev Mešanega pevskega zbora Sv. Frančišek, kateremu so ob petju pritegnili tudi drugi udeleženci zaključnega srečanja.