Med člani najboljši Bojan, med mladinci pa Mihael

Podgrad pri Gornji Radgoni je gostil 23. „Pepijev memorial“.
Na svojem ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni, so člani radgonske temeljne enote Ribiške družine Gornja Radgona pripravili že 23. tradicionalni ribiški »Pepijev memorial 2018« v spomin na tri svoja dolgoletna člana - Pepija: Jožeta Sabotina, Jožeta Kurnika in Jožeta Tislja. Poleg za prehodni pokal, se je skupno 24 ribičev potegovalo tudi za pokale po kategorijah, in sicer za člane ter mlajše ribiče. Seveda se je tudi tokrat ob tekmovalcih ob ribniku družilo še kar nekaj ribiških prijateljev, tako da je dan, tudi ob kulinaričnih dobrotah bil sila zanimiv. V prijetnem druženju ob vodi je 18 (šest ji ni ujelo nič ali ulova ni tehtalo) ribičev skupno ujelo dobrih 192 kg rib, katere so po tehtanju spustili nazaj v vodo. Tekmovalno pa se je, po sončnem in vročem vremenu, tako da so tudi ribe nekoliko bolj počivale, a so le solidno prejemale, kar posebej velja za oba zmagovalca, zlasti Bojana Horvata v članski konkurenci, ki je ujel kar petino (37.910) vseh ujetih rib. Zmagovalec pri mladih Mihael Čuk pa 19.520 gramov rib. Zmago in prehodni „Pepekov pokal 2019“ je tako pripadel Bojanu Horvatu, ki je mimogrede lani bil tretji. Slavil je pred lanskim zmagovalcem Darkom Merčnikom ter Boštjanom Podbojem. Vsi trije so prejeli lepe pokale v trajno last, Horvat pa še prehodni pokal, katerega bo lastnik do prihodnjega Pepijevega memoriala. Med mladimi ribiči je slavil omenjeni Mihael Čuk, pred lanskim zmagovalcem Aljaže Ružičem in Aljažem Hečlem. Pokale vsem najboljšim je podelil predsednik TE Gornja Radgona Ivan Bolčina.

Omeniti sicer kaže tudi zanimivost, ki se je pripetila enemu najizkušenejših ribičev na radgonskem območju, domačinu iz Podgrada, Jožetu Gorenčiču, ki je ribič že več kot pol stoletja in je nastopil na vseh dosedanjih „Pepijevih memorialih“. V enem trenutku, ko je želel kupiti pijačo, da bi se po vročini malo osvežil, mu je riba „ukradla“ palico. Slednjo so sicer pozneje rešili, a je Pepi, kot ga kolegi imenujejo, moral prenehati z namakanjem....

Končni vrstni red, člani: 1. Bojan Horvat 37.910, 2. Darko Merčnik 18.580, 3. Boštjan Podboj 16.860, 4. Matjaž Perša (vsi Gornja Radgona) 15.530 gramov ujetih rib, 5. Denis Zelko (Črešnjevci) 13.960, 6. Drago Perkič (Tropovci) 10.450 itd.

Končni vrstni red, mladinci: 1. Mihael Čuk (Zasadi) 19.520, 2. Aljaž Ružič (Radenci) 9.860, 3. Aljaž Hečl (Ženik) 1.160.