OB 30-LETNICI V POMURSKO LIGO

Velika Polana – Z osvojenim 2. mestom v I. MNL Lendava, so se nogometaši NK Polana iz Velike Polane, ob letošnjem praznovanju 30. obletnice kluba uvrstili v ...
Velika Polana – Z osvojenim 2. mestom v I. MNL Lendava, so se nogometaši NK Polana iz Velike Polane, ob letošnjem praznovanju 30. obletnice kluba uvrstili v Pomursko nogometno ligo. In ker gre za lep okrogli jubilej, so ob 30. obletnici NK Polana v vaškem domu v Veliki Polani pripravili posebno svečanost, na kateri so odprli razstavo slik, izdana pa je bila tudi posebna brošura, v kateri je orisana 30 - letna pot NK Polana. Ob tej priložnosti so bili častni gosti in govorniki: župan občine Velika Polana, Damijan Jaklin, in predsednik MNZ Lendava, Branko Gros, ki je Borisu Žaliku, predsedniku polanskega kluba ob lepem jubileju podelil posebno priznanje MNZ Lendava. Hkrati pa je predsednik kluba Žalik podelil zahvale za dolgoletno sodelovanje in delo Štefanu Žaliku (prvi predsednik kluba), Antonu Zadravcu (prvi trener), občini Velika Polana in MNZ Lendava.
Po omenjeni svečanosti, je v okviru praznovanja jubileja, bila odigrana tudi prijateljska tekma med NK Polano in NK Črenšovci. Zmagali (0:3) so tretjeligši iz Črenšovcev. Ravno tako, v sklopu praznovanja obletnice kluba je bil organiziran tudi dan nogometa s pouličnim turnirjem na katerem so pokale in priznanja so prejeli: za prvo mesto „Mestece Payton“ iz Velike Polane; za 2. mesto: „Dolenčari“ iz Velike Polane ter za 3. mesto: Brezovica. Hkrati so, kot nam je povedal predsednik NK Polana, Boris Žalik, pripravili tudi tekmovanje v izvajanju sedemmetrovk, in med kar 43 strelci je zmagal Borut Sabotin iz Brezovice.