TUDI VETERANI RADI STRELJAJO

Streljanje z zračnim orožjem gotovo sodi med najpomembnejše in najbolj zanimive športe v občini Gornja Radgona, kateri privlači ne le mlade temveč občane vseh...
Streljanje z zračnim orožjem gotovo sodi med najpomembnejše in najbolj zanimive športe v občini Gornja Radgona, kateri privlači ne le mlade temveč občane vseh starosti. To niti ne preseneča ob tako globokih koreninah in tako dobremu delu v radgonskem strelskem klubu. Prve korenine strelskega športa v Gornji Radgoni segajo namreč tja v leto 1953, ko so na pobudo takrat ustanovljenega strelskega odbora, začeli z ustanavljanjem tudi večjega števila strelskih sekcij. Slabih 20 let pozneje, 25. januarja 1972 pa je bila je nastala prva bolje organizirana strelska družina. Takrat so se člani strelske sekcije v takratnem Elradu odločili ustanoviti strelsko družino, ki je omenjenega dne nastala pod imenom SD Elrad. In od takrat klub, ki že vrsto let nosi ime SD Radgona, kljub mnogim težavam, predvsem finančnim, deluje več kot uspešno. Predvsem pa so uspešni pri pridobivanju mladih talentov, odlično delo starejših zakoncev Silve in Alojza Slaniča, brez katerih strelski šport v Gornji Radgoni in tudi širše ne bi bil to kar je, pa prispeva k dejstvu, da se veliko mladih enostavno zaljubi v zračno puško in papirnato tarčo.
Toda zraven niso samo mladi, kajti med več kot osemdesetimi članicami in člani SD Radgona, od pionirjev, mladincev do članov, so zraven tudi veterani, ki po eni strani krajšajo čas, po drugi pa ohranjajo kondicijo „mirne roke in ostrega očesa“. Tudi slednji redno trenirajo in se udeležujejo različnih tekmovanj. Le v naslednjih počitniških dnevnih in tednih bodo tudi slednji nekoliko počivali. „Tako je. Sedaj ob izteku meseca junija smo končali sezono treningov za veterane iz Radencev ter Društva upokojencev Gornja Radgona, ki so člani naše strelske družine. Tudi veterani, teh je natanko 16, imajo svoja tekmovanja in v času sezone trenirajo dvakrat tedensko, izven sezone pa enkrat“, nam je ob zaključku sezone za veteranski del strelske družine povedala povedala neutrudna trenerka Silva Slanič, kateri enako kot pri mlajših kategorijah, tudi pri vodenju in treniranju veteranov, pomaga mož Aljoz Slanič.