„VETERAN“ KAREL VELDIN POMETAL S KONKURENCO

Naslov je tokrat šel v Mursko Soboto; Vsak posamezni ribič je ujel povprečno okoli 5 kilogramov rib...
Podobno kot vedno, ko radgonski ribiči organizirajo kakšno tekmovanje ali podobno prireditev, je tudi tokrat, na predvečer dneva državnosti, ob ribiškem domu v Podgradu in tamkajšnjem ribniku, bili zelo prijetno in zanimivo. Čeprav letos praznujemo 16. obletnico samostojnosti Slovenije, so radgonski ribiči na svojem ribniku v Podgradu pripravili že 17. nočno ribiško tekmovanje posvečeno Dnevu državnosti in odhodu vojakov JA iz Gornje Radgone. Omenjeno tekmovanje, je tokrat po lepem in vročem vremenu, na obrežine ribnika ob ribiškem domu v Podgradu, pritegnilo solidno število – 26 (lani: 21) tekmovalcev, čeprav so organizatorji pričakovali nekaj več, a je kljub temu bilo tekmovanje sila zanimivo in je minilo v vedrem razpoloženju. Ob koncu štiriurnega tekmovanja, okoli polnoči pa so vsi bili veseli in zadovoljni, še zlasti ob dejstvu, da tokrat niti ribe niso "spale", saj so vsi udeleženci skupaj ujeli nad 120.000 gramov rib, kar je glede tudi na vremenske pogoje, več kot solidno. Torej vsak posameznik je ujel povprečno okoli pet kilogramov rib, katere so po tehtanju vrnili v vodo, nekaj pa jih sploh ni tehtalo svojega ulova. Zanimivo je tudi dejstvo, da je samo prvih šest uvrščenih tekmovalcev ujelo nad 60 kilogramov, vsi ostali pa so bolj ali manj samo »namakali«.
Kljub dejstvu, da je na radgonskem območju hkrati potekalo veliko drugih, takšnih in drugačnih prireditev, pa se je ob ribniku spet zbralo tudi veliko gledalcev, ki so lahko uživali tudi v ob pečenih ribah in drugih kulinaričnih dobrotah, organizatorji pa so najuspešnejšim tekmovalcem podelili lepe Tokrat še posebej noč ni motila dveh prvouvrščenih (Veldin in Habjanič), ki sta sama ulovila skoraj petino vseh rib. Slavil je „veteran“ iz Murske Sobote Karel Veldin, ki je tekmeca Boža Habjaniča iz Hrastja Mota prehitel zgolj za 550 grmov rib.
Končni vrstni red: 1. Karel Veldin (Murska Sobota 11.600; 2. Božo Habjanič (Hrastje Mota) – lani peti - 11.050; 3. David Švab (Hercegovščak) – enako tudi lani 9.800; 4. Božo Irgolič (Hrastje Mota) 9.750; 5 Danilo Kaučič (Gornja Radgona) 9.700 itd.