V ŠTIRIH DNEVIH OD IZVIRA DO IZLIVA REKE MURE

Dvajset članic in članov Kolesarske sekcije Radenci so se ta podaljšani praznični konec tedna, odločili za izjemno zanimiv podvig. V štirih dnevih bodo namreč...
Dvajset članic in članov Kolesarske sekcije Radenci so se ta podaljšani praznični konec tedna, odločili za izjemno zanimiv podvig. V štirih dnevih bodo namreč prekolesarili natanko 444 kilometrov, in sicer od izvira reke Mure v Avstriji, do izliva pomurske lepotice, v reko Dravo na Hrvaškem. Začetek zanimivega kolesarskega potepanja bo že danes (petek, 22.6.), ko bodo udeleženci prispeli v St. Martin, torej na izvir reke Mure, ki leži na nadmorski višini 1808 metrov na robu nacionalnega parka »hohe Tauer«. Tam bodo udeleženci tudi prenočili, in sicer v Raddörfl St. Michael. Jutri, v soboto pa se začne zares, s prvo etapo dolgo 132 kilometrov, od Sticklerhütte do Judenburga. „Pri Sticklerhütte se začne naše 444 km dolgo kolesarsko potovanje. V Tamswegu, ki slovi po odlično ohranjenem starem mestnem jedru, si bomo ogledali največji leseni most na svetu (44 km). V Murau bomo imeli malico in krajši počitek (81 km). Od Muraua do Judenburga sledi razgiban teren z manjšimi vzponi in kolesarjenje skozi soteske reke v nizkih Turah, mimo ruševin starih gradov. Ogled Judenburga, ki je najstarejše mesto Štajerske”, nam je povedala ena izmed udeleženk Simona Kotnik.
Pp prenočišču v Raddörfl Judenburgu, v nedeljo zjutraj sledi druga etapa med Judenburgom in Judendorfom v dolžini 133 km. Udeleženci si bodo med vožnjo v Zeltwegu ogledali avtomobilsko dirkališče „A1 Ring” in vojaško letališče (13 km). V Leobnu si bodo ogledali muzej pivovarne Gösser, kjer je predvidean tudi degustacija različnih vrst piva (59 km). Zraven je tudi ogled muzeja na prostem, s stavbami in kulturno dediščino iz vse Avstrije. Od Frohnleitena do Peggaua se bodo peljali po cesti “Arheologije”, ki vodi skozi idilično pokrajino do različnih zgodovinskih mest in spomenikov. Na praznični ponedeljek sledi še nadjaljša etapa, in sicer med Judendorfom – Gornjo Radgono in Legrad (180 km) na Hrvaškem. “V Grazu si bomo ogledali mestni grad “Schlossberg”, ki je simbol mest (12 km). V Leibnitzi bomo imeli malico in krajši počitek.(55 km). Sledi vožnja do Gornje Radgone s krajšim postankom. (100 km). Na koncu pa je še zaključna etapa od Gornje Radgone do Legrada na Hrvaškem (izliv reke Mure v Dravo)”, dodaja Kotnikova, ki je enako kot še 19 drugih udeležencev prepričanih, da bo potepanje izjemno zanimivo.