Za žogo sta se podila tudi župnik in ravnatelj

Odprli moderno nogometno igrišče malega nogometa.
Pri OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici je potekala posebna svečanost, na kateri so predali svojemu namenu moderno z namakalnim sistemom in razsvetljavo opremljeno igrišče malega nogometa. Na svečanosti, ki sta jo pripravili Občina Sv. Jurij ob Ščavnici in ŠD Videm, vodil jo je Bojan Gorčan, so s svojim nastopom popestrili člani Pihalne godbe Sv. Jurij ob Ščavnici, ki jo je vodil kapelnik Slavko Ahlin, in Jürjovške mažoretke, pod vodstvom Katarine Vrzel. Že pred tem so se na nogometni zelenici pomerili učitelji in učenci domače šole. S 5:2 so slavili učitelji, med katerimi sta se za žogo podila tudi ravnatelj šole Marko Kraner in župnik Boštjan Ošlaj. Za njimi so se na igrišče podali veterani ŠD Videm in Domačini veterani - Vinska trata, kateri pa so se razšli z neodločenim izidom 4:4, to sta bili pravzaprav ekshibicijski tekmi, ki sta zabavali prisotno občinstvo.

Po končanima tekmama, se je začel uradni del odprtja, tega za športnike, šolnike in sploh občane Svetega Jurija ob Ščavnici, pomembnega objekta. Predsednik Športnega društva Videm Viki Rep je v svojem nagovoru zahvalil občini, da je poskrbela za tako lep športni objekt. O gradnji in realizaciji tega nogometnega igrišča je spregovoril župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana, ki je dejal: »Danes odpiramo pomemben objekt za športnike in rekreativce. Igrišče malega nogometa je bila dolgoletna želja naših športnikov. To željo smo uresničili, in projekt pripeljali do konca. Največja zasluga za to gre prejšnjemu županu Miroslavu Petroviču in občinskim svetnikom prejšnjega sestava, ki so podprli gradnjo tega objekta. V izgradnjo igrišča je bilo vloženega 77.539 evrov, od tega je del sredstev, 21.223 evra, prispevala Fundacija za šport RS, ostalo pa so sredstva občine. Vesel sem, da imajo odslej mladi, tudi malo starejši, ki imajo radi nogomet takó lepo nogometno igrišče«.

Zanimivo je, da igrišča niso odprli z rezanjem traku, pač pa je iz sredine igrišča župan Slana, žogo podal nogometašem, ki bodo igrišče uporabljali. Prve podaje na uradno odprtem nogometnem igrišču so odigrali mladi perspektivni nogometaš NK Mure in Meterorplasta Niko Zamuda, ravnatelj OŠ Sv. Jurij Marko Kraner in župan Anton Slana. Slovesnem odprtju igrišča je sledila prva tekma pod žarometi, in sicer finale Slovenske malonogometne lige na travi, katero je v dvoboju proti KMN Ribno, dobila prleška ekipa Arko Ključarovci. Pred finalno tekmo je župan obdaril nogometaše in vodstvo KMN Teksas bar Videm, kateri so tudi v letošnji sezoni, kot že vrsto let, odigrali vidno vlogo v tej malonogometni ligi, saj so klonili šele po dveh polfinalnih tekmah proti prvakinji lige, ekipi ŠD Arko Ključarovci.