EVROPSKI POSLANEC DR. MILAN ZVER NA JAVNI TRIBUNI PRI SV. TROJICI V SLOVENSKIH GORICAH

Društvo kmečkih deklet in žena Sv. Trojica, ki deluje v občini Sv. Trojica v Slovenskih Goricah, je v dvorani Gostilne Vogrin pri Sv. Trojici v Slovenskih Goricah, pripravilo Javno tribuno in srečanje z Evropskim ...
Sv. Trojica v Slovenskih Goricah Na tribuni ali srečanju, je spregovoril o položaja kmetijstva v Evropski uniji, odgovarjal pa je tudi na vprašanja obiskovalcev tribune Društvo kmečkih deklet in žena Sv. Trojica, ki deluje v občini Sv. Trojica v Slovenskih Goricah, je v dvorani Gostilne Vogrin pri Sv. Trojici v Slovenskih Goricah, pripravilo Javno tribuno in srečanje z Evropskim poslancem dr. Milanom Zverom. Gostujočega poslanca je najprej pozdravila predsednica Društva kmečkih deklet in žena Sv. Trojica, katero šteje 45 članic, Dragica Vračič, ki je izrazila zadovoljstvo, da se je odzval njihovemu povabilu. Poslanca je pozdravil tudi župan občine Sv. Trojica Darko Fras.
Ob pričetku svojega izvajanja, je poslanec dr. Milan Zver, katerega je spremljal Dimitrij Kovačič, ki dela v njegovi poslanski pisarni v Ljubljani, izrazil zadovoljstvo, da se lahko sreča s občani Sv. Trojice, ki je znana po znameniti romarski cerkvi Sv. Trojice in po tem, da je v njej kratek čas živel tudi pisatelj Ivan Cankar. Kot je dejal mu je blizu tudi zato, ker je rojen v bližnjem Destrniku, ki je danes tudi samostojna občina. Čeprav je bil glavni namen tribune predstaviti kmetijsko politiko v Evropski uniji, se je dotaknil tudi drugih tem. Po njegovem mnenju je kmetijstvo ena najpomembnejših panog, kateri bi morali posvetiti več pozornosti. Po statistiki je v Evropi povprečje kmetije 12 ha , kar pa ne zadostuje za preživetje kmetije. Dejal je, da je Evropa obsojena na kmetijstvo, kajti nujno je, da se v večji meri oskrbujemo s kmetijskimi pridelki pridelanimi v Evropi. Le tako ne bo prišlo do nihanja cen hrane, kar se dogaja ob uvozu hrane iz drugih kontinentov. Evropa ima pogoje za pridelavo hrane, le podpreti bi jo morali. Slovenija je na področju kmetijstva v posebnem položaju, kajti ima malo ravninskega dela, kjer je lažje obdelovati polja. Kmetijska politika Unije bi morala posvetiti več pozornosti tistim kmetijam, ki delujejo na hribovitih terenih, kjer je obdelava težja in dražja, kajti sicer bodo tam površine zarasle, zapustilo pa ga bo tudi prebivalstvo.
Govoril je tudi o delovanju Evropskega parlamenta. Kot je dejal imamo Slovenci v parlamentu enak status kot vsi narodi. Pomembno je, da lahko poslanci ob nastopu govorijo slovensko, kar v nekdanji Avstrogrski in tudi v Jugoslaviji, ni bilo omogočeno. Med obiskovalci so se oglašali tudi s vprašanji, predvsem iz področja kmetijstva. Vprašanje je bilo, zakaj morajo slovenski kmetje od pridobljene subvencije državi plačevati davek? Po njegovem mnenju je krivično, saj je to dvakratna obdavčitev. Izrazil je tudi zadovoljstvo, da je Slovenja dobila novega kmetijskega ministra, ki pa ne bo imel lahke naloge. Kot evropski poslanec pa mu je pripravljen pomagati pri reševanju kmetijske politike med Slovenijo in Evropsko unijo. Ob koncu je članice DKDŽ sv. Trojica povabil, da si ogledajo Evropski parlament, pri tem pa jim obljubil pomoč.
Predsednica društva Dragica Vračič, se je poslancu zahvalila za njegov obisk in odzivu na njihovo povabilo, ter ga povabila na pogostitev, ki so jo, s kmečkimi dobrotami, pripravile članice društva.